Tort aperitiv cu somon si macrou afumat

Un aperitiv cu influente mediteraneene, excelent pentru sarbatori

Portii
4
Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tort aperitiv cu somon si macrou afumat

Ingrediente

  • 100 gr somon afumat
  • 150 gr macrou afumat
  • 150 gr masline verzi umplute cu gogosar
  • 300 gr icre hering preparate
  • Coaja rasa de la doua lamai
  • 1 franzela alba feliata
  • 3 oua fierte
  • 100 gr arahide
  • Baby spanac pentru decor
  • 6 ridichi
  • Sare
  • piper

Mod de preparare

Se prepara icrele de hering si se dau la rece.

Decupam feliile de paine in functie dimensiunea vasului in care vom monta tortul aperitiv.

Imbracam interiorul vasului cu folie alimentara deoarece asa va fi mai usor sa scoatem tortul cand se raceste.

Fierbem oualele, le racim, apoi separam albusul de galbenus.

Maruntim somonul, macroul afumat, albusul de ou si maslinele si le incorporam in icre.

Asezonam cu sare si piper si adaugam coaja rasa de la doua lamai.

Pe fudul vasului asezam un rand de paine, apoi un rand de compozitie si repetam procedeul astfel incat ultimul strat sa fie din paine. Acoperim totul cu marginile foliei transparente si dam la rece minim o ora.

Cand s-a racit, scoatem din forma tortul si il asezam pe platoul de servire acoperit cu un strat din arahide maruntite, decorat cu frunze de baby spanac, ridichi si galbenus asezate sub forma unor flori.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide