Ca ustensile aveti nevoie de o cratita din inox care sa se potriveasca pe o alta cratita cu diametrul mai mare (in care se pune apa sa fiarba), dar fa
Ca ustensile aveti nevoie de o cratita din inox care sa se potriveasca pe o alta cratita cu diametrul mai mare (in care se pune apa sa fiarba), dar fara sa ajunga la fundul acesteia (dispozitiv de fierbere in bain-marie). Se pune smantana in cratita de inox si aceasta pe baia de apa in fierbere, amestecand din cand in cand. In momentul in care temperatura smantanii este de circa 85 grade C se adauga otetul si se continua amestecarea pana smantana incepe sa se coaguleze. Se ia cratita de inox de pe baia de apa si se acopera lasand-o in repaus 10 minute timp in care se definitiveaza coagularea.
Intr-o strecuratoare se pune un tifon, servetel sau filtru de cafea si se toarna smantana coagulata. Lasati sa se raceasca la temperatura camerei, acoperind strecuratoarea. Tineti la frigider timp de 24 ore pentru a se scurge bine. Dupa care se transfera in recipiente bine inchise si se poate consuma dupa 3 - 4 zile.
In patiserie, aceasta branza se foloseste ca baza pentru tiramisu precum si la alte produse. Se foloseste ca ingredient de baza pentru unele sosuri si specialitati italiene
Aceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.
Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptorPlacintele Poale in brau sunt niste placinte traditionale moldovenesti, pline de savoare si gusturi minunate, care te imbie...
Placinte Poale in brauPrajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...
Prajitura cu spuma caramelReteta o am de a o buna prietena... am mancat la ea, mi-a placut, i-am cerut reteta si am trecut la confectionat.
Placinta cu branza dulce stafide si foiPlacinta cu foi este delicioasa si usor de pregatit. Foile pregatite in casa pentru placinta nu sunt deloc greu de facut,...
Foi de placinta de casaGris cu lapte, cea mai indragita reteta de-a lungul timpului pentru bebelusi.
Gris cu lapteCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAm vrut sa prepar altfel cotletul de porc si am folosit oala minune, Crock Pot-ul, timp in care eu mi-am vazut linistita de...
Cotlet de porc la slow cooker Crock-PotReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii