Se curata portocalele, se tin cojile in apa rece trei zile, schimband apa de doua ori pe zi. Se scurg de apa si se fierb intr-un vas 2 ore, pana se in
Se curata portocalele, se tin cojile in apa rece trei zile, schimband apa de doua ori pe zi. Se scurg de apa si se fierb intr-un vas 2 ore, pana se inmoaie. Se muta cojile de portocale, 2 ore, in apa rece. Se storc bine cojile si se pun intr-o cratita. Se toarna peste ele un sirop facut din 1,5 I apa si 1 kg zahar. Se lasa sa dea un clocot. Se iau de pe foc si se lasa pana a doua zi. Se scurge siropul, se mai adauga 200 g zahar si se pune peste cojile de portocale. Se fierb impreuna cateva minute. Se repeta operatia 3 zile la rand. A patra zi se pune restul de 200 g zahar si se fierb cojile 30 de minute, pana se leaga. Se pun cojile de portocale in borcane.
Se folosesc pentru ornarea prajiturilor.
Alte retete recomandate:
Piure de mere
Compot de mere
Compot de visine
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryDaca va spun ca sunt minunate aceste briose, ma credeti? Poate este greu sa va dati seama din poze ca este asa cum zic eu,...
Desert briose cu coacaze, ciocolata si bezeaPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii