Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii de chilly si

Portii
2
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Coulis de capsuni

Ingrediente

  • (2 borcane)
  • Garrone/Cherry/Martini rosu - 200 ml
  • capsuni - 800 g - 1 kg
  • cardamon boabe - 4 buc
  • anason stelat - 1 buc
  • baton de scortisoara - 1 buc
  • bobite de ienibahar - 4 buc
  • fulgi de chilly - 2 - 3 fulgi
  • coaja rasa de la o 1/2 portocala
  • pastaie de vanilie - 1/2 buc
  • zahar gelifiant - 150 g
  • otet cu ghimbir si miere - 50 ml
  • Gellfix - 1/2 pachet

Mod de preparare

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii de chilly si pastaia de vanilie intr-un infuzor
• adaugati Garrone/Cherry/Martini rosu impreuna cu otetul cu ghimbir si miere la redus, pe foc – tot aici in procesul de reductie, adaugati si infuzorul
• mixati bine capsunele cu ajutorul blender vertical Breville Hand Blender
• in momentul in care lichidul s-a redus in proportie de 3/4, adaugati capsunile mixate si lasati-le sa fiarba la foc mic pana se mai incheaga (apa se va evapora, iar aroma se va simti mult mai intens) – nu uitati sa amestecati din cand in cand in ele ca sa evitati lipirea
• spre sfarsit adaugati zaharul gelifiant si gellfix-ul si incorporati-le bine pana se dizolva
• opriti focul si lasati coulis-ul sa se raceasca
• odata racit, puneti-l in frigider si serviti-l dupa cca 3-4 ore – este senzational dimineata, pe un sandwich, un croissant sau atunci cand doriti sa decorati un tort.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
1
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
2
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Daca intr-o zi gyros-ul s-ar intalni cu shaorma :))
Bucataras.RO

Daca intr-o zi gyros-ul s-ar intalni cu shaorma :))

Gyros-ul, prietenul cel mai bun al serilor de bumtzi-bumtzi impodobite pe alocuri cu betzii de poveste si prieteni de club ce...

Daca intr-o zi gyros-ul s-ar intalni cu shaorma :))
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise