Dulceaţă de căpsuni reţetă. Pentru dulceata aromata de capsuni se aleg capsuni mijlocii, frumoase si proaspete. Se spala si se tin circa o ora in apa de var. Se scot cu lingura cu gauri.
Pentru dulceata de capsuni se aleg capsuni mijlocii, frumoase si proaspete. Se spala si se tin circa o ora in apa de var. Se scot cu lingura cu gauri, se pun intr-o sita si se moaie cu totul, de cateva ori, intr-un castron cu apa rece, schimbata de doua, trei ori. Se lasa cateva minute pe sita sau se pun pe un servet uscat ca sa se scurga bine de apa. Se rup coditele. Trebuie sa se lucreze tot timpul usor cu capsunile, ca sa nu se sfarame. Se pun apoi intr-un castron, un rand de capsuni, unul de zahar (tos, dar cernut fin), repetand pana se termina capsunile. Se acopera cu un strat gros de zahar. Deasupra se stoarce zeama de la o jumatate de lamaie. Se lasa sa stea totul la loc racoros, din ajun pana dimineata (10 — 12 ore).
Se toarna cu totul in tingirea de dulceata. Se lasa intai la foc mic pana se topeste tot zaharul, apoi pe foc mai iute. Se amesteca usor, din cand in cand, cu dosul lingurii, sau se clatina putin tingirea si cand da in clocot, se ia spuma. Se adauga zeama de la inca o jumatate de lamaie si se lasa sa fiarba pana se leaga. Nu trebuie sa ne indepartam nici o clipa de la foc, deoarece dulcetile se ard usor pe fund si dau repede in foc. Se incearca punand cateva picaturi de zeama pe o farfurioara. Daca zeama, dupa ce s-a racorit, este destul de legata, se ridica tingirea de pe foc. Se toama intr-un castron foarte curat si se acoperacu o carpa uda si bine stoarsa. Din timp se spala borcanele si se pun sa se usuce bine in gura cuptorului. Cand dulceata de capsuni s-a racorit, se toarna in borcane si se leaga bine cu hartie pergament.
Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...
Rulouri fragede cu branzaGogosarii in otet sunt foarte gustosi si usor de facut pentru ca nu trebuie opariti. Va trebuie 10 kg de gogosari.
Gogosari in otet pentru iarnaEste una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...
Ciorba de perisoare din carne de puiEste o reteta destul de usor de realizat, este gustoasa si este foarte potrivita pentru pranz sau cina.
Cartofi gratinatiConopida (desfacuta bucatele)se fierbe in apa cu sare si cu putin lapte Apoi se paseaza si se amesteca cu restul...
Chiftele din conopidaRetete dietetice. Ne place compotul facut in casa, cu fructe mai putine si mult lichid care sa nu fie prea dulce.
Compot de ciresePerfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!
Briose aperitiv cu legume si sunca presataAceasta reteta de tort Dobos prezinta ingredientele suficiente pentru 8-10 foi, dar daca le taiati in doua veti obtine 16-20...
Tort Dobos cu 10 foiTiramisu reţetă originală Tortul tiramisu este un tort ce se face destul de usor, sau cel putin mie asa mi s-a parut, dar...
Tort Tiramisu reţetă originalăDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii