Au bunici la tara curtea plina de capsune. Cum sa nu facem si dulceata care este atat de buna si o folosim la atat de multe dulciuri?
Capsunele se spala si se pun intr-o cratita : un strat de capsuni, un strat de zahar sa le acopere si tot asa pana cand se termina capsunele si se lasa 1-2 ore sa isi lase zeama. Se pune la fiert, la foc mic, amestecandu-se usor sa nu se zdrobeasca prea rau capsunile. Se ia spuma care se formeaza deasupra. Dulceata se verifica punand putina zeama pe o farfurie. Cand nu mai curge si ramane ca o bobita este gata. Se pune fierbinte in borcane, se strange capacul si se intorc invers pentru cateva minute sa se videze. Am pus borcanele intr-o cratita, am pus printre ele prosoape mici si le-am dat in clocot. Este o dulceata foarte aromata.
Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.
Paste cu sos de rosii si busuiocPentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...
Tarta cu piersiciPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieAceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...
Gogosari cu conopida si struguriPlachia, una dintre cele mai simple si delicioase retete cu peste.
Plachie de crapSe fierbe fasolea verde si se taie bucatele mici. Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si 2-3 catei de usturoi. Se...
Salata de fasole verde
Comentarii