Dulceata de afine

Un deliciu ,plin de culoare! Pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"

Portii
8
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Dulceata de afine

Ingrediente

  • o farfurie adanca de afine
  • 1 kg zahar
  • 200 ml apa

Mod de preparare

Se curata afinele de codite,se pun in strecuratoare si se trec sub jet de apa rece apoi se pun la fiert cu apa si zaharul.Cand incep sa dea in clocot,se incetineste focul si se aduma spuma incontinuu pana ce se leaga bine.Dulceata este gata cand incepe sa clocoteasca cu bule si scade de aprox.1 cm .Se face proba scotand o lingurita de dulceata pe o farfurioara rece.Daca dulceata ramane adunata,este gata si oprim focul,daca sa imprastie si se scurge usor ,o mai lasam sa scada la foc mic Dulceata fierbinte se toarna in borcanele curate si uscate apoi se infileteaza capacele strans si se lasa sa se raceasca in voie apoi se depoziteaza in locuri racoroase.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc