Se aleg caise frumoase, se curata de coaja si se scot samburii. Se pun caisele intr-un castron si se stropesc cu jumatate din cantitatea de zeama de l
Se aleg caise frumoase, se curata de coaja si se scot samburii. Se pun caisele intr-un castron si se stropesc cu jumatate din cantitatea de zeama de lamaie. Se face in cratita de dulceata un sirop din apa si zahar, se fierbe pana se leaga, se pun caisele sa dea 2-3 clocote si se ia cratita de pe foc. Se pune din nou cratita pe foc si se fierbe pana se leaga siropul. Se ia mereu spuma. Se pune vanilia taiata bucatele, miezul de la cativa samburi si restul de zeama de lamaie. Se procedeaza mai departe ca la celelalte dulceturi.
Se foloseste in prajituri sau se serveste cu biscuiti.
Alte retete recomandate:
Dulceata de zmeura
Dulceata de visine
Dulceata de mere cu scortisoara
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii