Dulceata de caise aromata si parfumata
Se spala caisele, se scot samburii (din 3 kg de caise mi-au mai ramas cam 2.3 kg, la care am considerat ca 1.2 kg de zahar ajung, fructele fiind dulci). Se taie cubulete mici. Nu le-am mai curatat coaja ca sa nu se mai destrame la fiert, mie imi place ca fructele sa ramana intregi, pe cat posibil. Intr-o cratita mare, se pun la fiert apa si zaharul. Cand incepe sa fiarba siropul, se adauga fructele. Se ia spuma la nevoie, amestecand mereu, sa nu se lipeasca. Cand siropul este legat (la mine a durat cam o ora si un sfert tot procesul de gatire), se da de pe foc, se toarna fierbinte in borcane, se pun capacele, se intorc cu gura in jos, se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa pana se racesc, apoi se eticheteaza.
Timp de pregatire: aprox 1h
Timp de gatire: aprox 1h 15min
Portii: 3 borcane mari de 700 g si 1 borcan mic de 450 g.
Pofta Buna!
Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/06/dulceata-de-caise.html

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii