Dulceata de caise coapte cu lamaie

Pentru dulceata de caise coapte la 1 kg de zahar, se pune o farfune adanca plina de caise curatite. Se aleg caise frumoase, dar nu prea coapte, potrivit de mari pentru a prepara aceasta reteta de dulceata.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Dulceata de caise coapte cu lamaie

Ingrediente

  • O farfurie adinca plina cu varf
  • de caise coapte
  • 1 kg zahar
  • 3 pahare apa
  • zeama de la o lamaie
  • 1 l apa de var
  • limpede.

Mod de preparare

Pentru dulceata de caise coapte la 1 kg de zahar, se pune o farfune adanca plina de caise curatite. Se aleg caise frumoase, dar nu prea coapte, potrivit de mari, se curata de coaja cu un cutitas bine ascutit si se tin 2 — 3 ore in apa limpede de var, dupa care se limpezesc in cateva ape reci. Se scot samburii, tinand caisa usor in mana stanga si impingand samburele cu un betisor ascutit, din partea dinspre codita, cu grija sa nu se sparga caisa. Se pun pe o sita sa se scurga.
Se leaga zaharul cu trei pahare de apa, se pun caisele, se lasa sa dea 2 — 3 clocote, se iau de pe foc tinandu-se la o parte circa un sfert de ora ca sa lase apa, apoi se pun din nou la foc sa fiarba pana se leaga cat trebuie. Se ia spuma. La ultimele clocote se adauga vanilie, zeama de la o 1/2 de lamaie si cativa samburi de caise curatiti de pielite, dar intregi. Se procedeaza apoi ca la dulceata de capsuni.


Dulceata de caise poate fi folosita la diferite retete de prajituri cu gem sau consumata ca atare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Carnati de porc cu cartofi taranesti
2
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
3
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
4
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
5
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Parteneri
Ghiveci de toamna
Bucataras.RO

Ghiveci de toamna

Ghiveci de toamna
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola