Se spala piersicile sau caisele si se lasa la scurs. Se scot samburii si se curata de coaja. Se dau prin masina de tocat sau in mixer si se toarna p
Se spala piersicile sau caisele si se lasa la scurs.
Se scot samburii si se curata de coaja.
Se dau prin masina de tocat sau in mixer si se toarna piureul obtinut intr-o cratita.
Se adauga zaharul si apa, se pune craita pe foc si se fierbe nectarul timp de 15-20 minute.
Se culege spuma care se formeaza deasupra.
Se toarna apoi nectarul fierbinte in sticle incalzite, care apoi se capseaza sau se leaga cu celofan dublu.
Se aseaza sticlele intre paturi, se invelesc bine si se lasa asa pana se racesc.
Nectarul de piersici sau caise are multe vitamine si se poate consuma asa cum este sau diluat cu apa minerala.
Pofta buna!
Reteta Dulceata de caise sau piersici a fost propusa de DOITILI pe forum culinar.ro
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii