Caisele trebuie sa fie tinere, cu samburele inca neformat, dar destul de marisoare. Se strapung, de 2-3 ori, cu un ac gros. Se pun intr-un tifon si s
Caisele trebuie sa fie tinere, cu samburele inca neformat, dar destul de marisoare. Se strapung, de 2-3 ori, cu un ac gros. Se pun intr-un tifon si se introduc intr-un vas cu apa clocotita, in care s-a pus si bicarbonatul. Se lasa pe foc doar pana dau in primul clocot. Se scot, se clatesc cu apa rece si se pun intr-o sita sa se scurga de apa. In cratita speciala pentru dulceata, se leaga siropul, in care se pun caisele si vanilia. Se lasa 10-15 minute pe marginea masinii de gatit, ca sa se insiropeze, apoi se da la foc iute. Cand dulceata este aproape gata, se adauga zeama de lamaie si se mai lasa sa dea in clocot cateva minute. Se ia de pe foc, se muta intr-un castron de portelan, se acopera cu un prosop umezit cu apa rece si, dupa ce se raceste, se pune in borcane.
Se foloseste in prajituri.
Alte retete recomandate:
Piure de mere
Gem de visine
Dulceata de caise
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii