Caisele trebuie sa fie tinere, cu samburele inca neformat, dar destul de marisoare. Se strapung, de 2-3 ori, cu un ac gros. Se pun intr-un tifon si s
Caisele trebuie sa fie tinere, cu samburele inca neformat, dar destul de marisoare. Se strapung, de 2-3 ori, cu un ac gros. Se pun intr-un tifon si se introduc intr-un vas cu apa clocotita, in care s-a pus si bicarbonatul. Se lasa pe foc doar pana dau in primul clocot. Se scot, se clatesc cu apa rece si se pun intr-o sita sa se scurga de apa. In cratita speciala pentru dulceata, se leaga siropul, in care se pun caisele si vanilia. Se lasa 10-15 minute pe marginea masinii de gatit, ca sa se insiropeze, apoi se da la foc iute. Cand dulceata este aproape gata, se adauga zeama de lamaie si se mai lasa sa dea in clocot cateva minute. Se ia de pe foc, se muta intr-un castron de portelan, se acopera cu un prosop umezit cu apa rece si, dupa ce se raceste, se pune in borcane.
Se foloseste in prajituri.
Alte retete recomandate:
Piure de mere
Gem de visine
Dulceata de caise
• taiati avocado-ul pe jumatate, pe lungime. Rotiti apoi una dintre parti pana se va desprinde de pe sambure. Apoi
Guacamole• curatati si taiati telina, pastarnacii si radacina de patrunjel, cubulete• taiati si bucatile de apio tot cubulete•
Supa crema de telina si pastarnacNegresa cu nuci si sos de cafea este o reteta de prajitura foarte simpla. Pe culinar.ro se gasesc multe alte retete de...
Negresa cu nuci si sos de cafeaO prajitura de sezon delicioasa, mai ales pentru iubitorii cheesecake-ului.
Cheesecake cu capsuniO alta reteta de cornulete, cu un aluat tare bun si fraged. Se lucreaza foarte usor cu acest aluat si vi-l recomand cu mare...
Cornulete fragedeRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptorPrajitura cu spuma de ciocolata este un deliciu dulce si ciocolatos, o placere nevinovata a tuturor. Prajitura cu ciocolata...
Prajitura cu spuma de ciocolataReteta de musaca de vinete dietetica este alegerea potrivita pentru o cina cu legume, intr-o seara rece de toamna.
Musaca de vinete (Reteta Video)
Comentarii