Pentru dulceata de caise verzi se alege o farfurie adanca plina de caise verzi, tinere, care nu au inca samburele format. Se inteapa cu un ac mai gros, in lungime.
Pentru dulceata de caise verzi se alege o farfurie adanca plina de caise verzi, tinere, care nu au inca samburele format. Se inteapa cu un ac mai gros, in lungime, astfel incat acul sa le strapunga dintr-un capat in celalalt. Se inteapa apoi si lateral. Pe masura ce se inteapa, se arunca intr-un castron cu apa rece. Se pune la foc un vas cu apa in care s-a dizolvat piatra vanata cat o aluna mica. Se pun caisele intr-un tifon si se baga in vasul cu apa care clocoteste. Se tine pana ce apa, care a incetat sa fiarba in clipa in care am introdus caisele, incepe din nou sa clocoteasca.
Se scot, se limpezesc repede in mai multe ape reci si se pun pe o sita de par, sa se scurga de apa. In acest timp se pune zaharul sa se topeasca cu trei pahare de apa, in tingire, pe marginea masinii. Dupa ce s-a topit, se impinge tingirea pe foc iute. Cand zaharul incepe sa se lege, se pun caisele si zeama de la jumatate de lamaie si se da tingirea cu totul la o parte un sfert de ora, ca sa lase caisele toata zeama. Se pune apoi pe foc bun si se lasa sa fiarba. Se ia spuma si se incearca daca este legata punand putina zeama pe o farfurioara. Se procedeaza apoi ca pentru dulceata de capsuni.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii