Dulceaţă de căpsuni reţetă. Spalam capsunile, le lasam la scurs, le indepartam cozile si le taiem marunt. Trebuie sa le cantarim ca sa stim sigur ca sunt 900 gr. Punem deoparte s
Spalam capsunile, le lasam la scurs, le indepartam cozile si le taiem marunt. Trebuie sa le cantarim ca sa stim sigur ca sunt 900 gr. Punem deoparte si 100 ml de vin. Capsunile si vinul alb se pun intr-o oala. Continutul plicului Gelfix extra 2 se amesteca cu zaharul, apoi cu fructele pana cand se omogenizeaza. Se fierb la foc moderat, amestecand continuu. Se lasa minim 3 minute sa dea in clocot si apoi se ia oala de pe foc. Se indeparteaza spuma, se umplu borcanele, se sigileaza si se lasa apoi sa se sprijine pe capac cca 5 min. In timplul racirii borcanele se intorc de mai multe ori pt ca bucatile de capsuni sa se disperseze.
Sursa acestei retete este blogul culinar: dumitrufelicia
Alte retete culinare recomandate:
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponeCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaO prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.
Prajitura cu cireseGulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...
Gulas unguresc cu carne de porcPrajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...
Prajitura cu spuma caramelA venit sezonul muraturilor si anul acesta m-am gandit sa pregatesc niste gogosari umpluti, in otet, mai ales ca-mi faceau cu...
Gogosari umpluti cu varza alba si morcov, in otet
Comentarii