Dulceata de cirese

Buna-i dulceata de cirese, dar greu mai e sa scoti samburii. Mi-au iesit aproape 4 borcane de 400 g, asa ca sa am de pofta. Si am pus zahar mai putin decat reteta clasica pentru ca asa-i mai sanatos si mai natural.

Portii
4
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
80 minute
Complexitate
medie
Dulceata de cirese

Ingrediente

  • 2,5 kg cirese;
  • 500 g zahar.

Mod de preparare

Se spala ciresele si li se indeparteaza coditele si samburii. Pe masura ce se scot samburii, ciresele se aseaza intr-o cratita si dupa ce se formeaza un strat generos, se adauga zahar peste ele. Se continua tot asa pana cand se termina ciresele, ultima data punand zahar. Se pune cratita la foc si se tine pana cand se leaga dulceata, amestecandu-se din cand in cand. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi si se pune apa clocotita intr-o tava. Se toarna dulceata fierbinte in borcane, se capacesc bine, apoi se pun in tava cu apa si se mai fierb 30-40 de minute. Dupa aceea, se opreste cuptorul si se lasa borcanele la racit in tava sau se iau si se pun sub paturi, lasandu-se la racit 1-2 zile.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci