Dulceata de dovleac este foarte buna. Pentru aceasta reteta de dulceata trebuie sa folositi 1 kg pulpa de dovleac.
Dovleacul se curata de coaja si se taie in cuburi mici. Se amesteca apa cu zaharul, sucul de la citrice si cateva bucati din coaja acestora. Se pun la fiert, la foc mare, pana se obtine un sirop bine legat (aprox 25 min). Se adauga dovleacul si se continua fierberea, la foc mic, pentru inca 20-25 minute. Se amesteca des, sa nu se prinda de fundul vasului. Cand dulceata de dovleac este destul de inchegata, se pune fierbinte in borcanele spalate si sterilizate.
Dulceata de dovleac este foarte buna a fi soncumata ca atare, ori la creme si prajituri.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii