Dulceata de fragi, capsuni sau zmeura

Se curata fructele de codite, se stropesc cu zeama de la cele doua lamii si se tin astfel timp de o ora. Se pune zaharul la legat, curatind siropul de

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg zahar
  • 3 pahare apa
  • 750g fragi
  • capsuni sau zmeura
  • zeama de la doua lamii

Mod de preparare

Se curata fructele de codite, se stropesc cu zeama de la cele doua lamii si se tin astfel timp de o ora. Se pune zaharul la legat, curatind siropul de impuritati (spuma care se formeaza). Cind siropul este bine legat, se pun fragii (capsunii sau zmeura) si se lasa sa fiarba dulceata pina se leaga bine, curatind mereu spuma care se formeaza. Se ia de pe foc, se acopera cu un servet ud si stors si se lasa astfel pina se raceste. Apoi se pune cu atentie in borcane, sa nu se striveasca fructele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc