Dulceata de gutui este delicioasa, aromata si foarte parfumata. Profitati de merele gutui si conservati-le aroma. Dulceata de gutui poate fi consumata ca atare sau la diferite retete de prajituri.
Se aleg gutui bine coapte, mari, sanatoase. Se pune zaharul cu apa pe foc mic, pana cand se topeste zaharul, apoi se mareste flacara, pana se leaga siropul. Intre timp, se curata gutuile de coaja, se taie felii si, apoi, sub forma de taitei subtiri. Cand siropul este bine legat, se ia cratita de pe foc, se adauga gutuile si se lasa 10 minute, apoi se pun la fiert, la foc iute. Cand dulceata este aproape gata, se adauga sucul de lamaie si batonul de vanilie, taiat marunt. Se lasa pe foc, pana cand se leaga bine. A doua zi, se pune in borcane sterilizate, care se inchid ermetic.
Dulceata de gutui se foloseste in prajituri sau se mananca pe paine cu unt.
• taiati avocado-ul pe jumatate, pe lungime. Rotiti apoi una dintre parti pana se va desprinde de pe sambure. Apoi
Guacamole• curatati si taiati telina, pastarnacii si radacina de patrunjel, cubulete• taiati si bucatile de apio tot cubulete•
Supa crema de telina si pastarnacNegresa cu nuci si sos de cafea este o reteta de prajitura foarte simpla. Pe culinar.ro se gasesc multe alte retete de...
Negresa cu nuci si sos de cafeaO alta reteta de cornulete, cu un aluat tare bun si fraged. Se lucreaza foarte usor cu acest aluat si vi-l recomand cu mare...
Cornulete fragedeRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptorO prajitura de sezon delicioasa, mai ales pentru iubitorii cheesecake-ului.
Cheesecake cu capsuniPlacinta rulata cu mere este o reteta de prajitura foarte delicioasa. Pentru aceasta reatata aveti nevoie de 1 kg mere, 3-4...
Placinta rulata cu mereM-am inspirat de la Simonacallas
Desert tort cu crema de sampanie
Comentarii