Dulceata de gutui bastonase este absolut delicioasa. In aceasta reteta de dulceata de gutui de casa veti invata cum sa pregatiti o dulceata aromata, dar si cum sa nu faceti risipa.
Gutuile curatate, le-am taiat "chibrituri". Se pun la fiert zaharul, zeama de lamaie, vanilia si 2 pahare apa, adunand spuma ce se formeaza. Adaptare dupa Didi Balmez.
Cand siropul este aproape legat, se pun gutuile si se fieb pana ce s-a legat siropul. Se lasa sa se raceasca si se pune in borcane.
Cele 4 gutui cantareau 1,2 kg, nu le-am cantarit taiate. Mi-au iesit cele 2 borcane, fiecare cantareste 700 gr.
Din coji, cotoare si inca niste mere ciopartite am facut peltea. Au iesit 500 gr.
Nimic nu se pierde.... cum spunea inaintasii nostri Lomonosov si Lavoisier...
Nu stiu cat au fiert, dar mai mult de o ora.
Dulceata cu gutuile taiate chibrituri, e mult mai buna decat cea cu gutuile rase, recomandate de multe retete. ( parerea mea)
Spor la treaba!Reteta Dulceata de gutui (Gem de gutui) a fost propusa de Neta pe forum culinar.ro
Serviti dulceata de gutui bastonase ca atare sau la diferite retete de prajituri.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii