Dulceata de gutui bastonase

Dulceata de gutui bastonase este absolut delicioasa. In aceasta reteta de dulceata de gutui de casa veti invata cum sa pregatiti o dulceata aromata, dar si cum sa nu faceti risipa.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Dulceata de gutui bastonase

Ingrediente

  • 4 gutui
  • cam 1
  • 2 kg
  • 1 kg de zahar
  • 2 pahare apa
  • 1 pastaie de vanilie
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Gutuile curatate, le-am taiat "chibrituri". Se pun la fiert zaharul, zeama de lamaie, vanilia si 2 pahare apa, adunand spuma ce se formeaza. Adaptare dupa Didi Balmez.

Cand siropul este aproape legat, se pun gutuile si se fieb pana ce s-a legat siropul. Se lasa sa se raceasca si se pune in borcane.

Cele 4 gutui cantareau 1,2 kg, nu le-am cantarit taiate. Mi-au iesit cele 2 borcane, fiecare cantareste 700 gr.

Din coji, cotoare si inca niste mere ciopartite am facut peltea. Au iesit 500 gr.

Nimic nu se pierde.... cum spunea inaintasii nostri Lomonosov si Lavoisier...

Nu stiu cat au fiert, dar mai mult de o ora.

Dulceata cu gutuile taiate chibrituri, e mult mai buna decat cea cu gutuile rase, recomandate de multe retete. ( parerea mea)

Spor la treaba!Reteta Dulceata de gutui (Gem de gutui) a fost propusa de Neta pe forum culinar.ro


Serviti dulceata de gutui bastonase ca atare sau la diferite retete de prajituri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci