Parfumul toamnei sau... dulceata de gutui! Este una din dulceturilemele preferate! Va imaginati?Iarna...o felie de paine prajita unsa cu unt... un ceai fierbinte si... cateva lingurite de dulceata de gutui!
Curatam gutuile de puf,le spalam,le taiem in jumatate si indepartam partea lemnoasa.Taiem cubulete gutuile si le stropim cu zeama de la o lamaie . Facem siropul: fierbem apa cu zaharul pana cand obtinem un sirop legat. Cum ne dam seama daca siropul este legat?
Intr-un pahar cu apa rece turnam cateva picaturi de sirop.Daca se formeaza bobite mici pana cand acesta ajunge la fundul paharului inseamna ca este legat.Daca se dizolva in apa atunci mai lasam la fiert. Cand siropul este bine legat adaugam cubuletele de gutuie si lasam la fiert,la foc potrivit,circa 50 de minute.(pana cand dulceata isi schimba culoarea capatrand o culoare frumoasa rosiatica). Avem grija ca din cand in cand sa amestecam in dulceata. Spre final adaugam zaharul vanilat,nucile prajite si zeama de la o jumatate de.lamaie . Ce trebuie sa facem: nucile le prajim(eu le-am prajit in cuptorul cu microunde; le tinem pana cand coaja incepe sa se exfolieze). Dupa ce se racesc frecam miezul de nuca intre palme pentru a indeparta cojile apoi le rupem tot cu mana in bucati potrivite.Mie imi plac bucati mai maricele dar daca doriti le puteti sfarama cu sucitorul. Repartizam dulceata fierbinte in borcane curate si bine uscate . Capacim si asezam borcanele intr-o tava,cu capacul in jos. Acoperim borcanele cu paturi si lasam pana la racirea completa(pana a doua zi). Indepartam patura. Depozitam in camara.
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatAluatul este un aluat de tarta, dar fara oua : o cana de apa, 150 g margarina, o lingurita de sare, o lingura de praf de...
Tarta de post cu ciuperciAproape ca este de necrezut cum din cateva ingrediente simple putem sa obtinem preparate delicioase. Gata in mai putin de 30...
Supa Crema de Spanac - de post, pregatita cu blenderul OsterDe multe ori uitam ca supele creme sunt foarte sanatoase si nu trebuie sa lipseasca din meniul copiilor, si nu numai. Este o...
Supa Crema de Sfecla Rosie - de post, pregatita cu blenderul OsterDovleceii au un continut caloric scazut si sunt recomandati pentru cei care tin diete, dar in acelasi timp sunt o sursa...
Supa Crema de Dovlecei - de post, pregatita cu blenderul OsterDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii