Parfumul toamnei sau... dulceata de gutui! Este una din dulceturilemele preferate! Va imaginati?Iarna...o felie de paine prajita unsa cu unt... un ceai fierbinte si... cateva lingurite de dulceata de gutui!
Curatam gutuile de puf,le spalam,le taiem in jumatate si indepartam partea lemnoasa.Taiem cubulete gutuile si le stropim cu zeama de la o lamaie . Facem siropul: fierbem apa cu zaharul pana cand obtinem un sirop legat. Cum ne dam seama daca siropul este legat?
Intr-un pahar cu apa rece turnam cateva picaturi de sirop.Daca se formeaza bobite mici pana cand acesta ajunge la fundul paharului inseamna ca este legat.Daca se dizolva in apa atunci mai lasam la fiert. Cand siropul este bine legat adaugam cubuletele de gutuie si lasam la fiert,la foc potrivit,circa 50 de minute.(pana cand dulceata isi schimba culoarea capatrand o culoare frumoasa rosiatica). Avem grija ca din cand in cand sa amestecam in dulceata. Spre final adaugam zaharul vanilat,nucile prajite si zeama de la o jumatate de.lamaie . Ce trebuie sa facem: nucile le prajim(eu le-am prajit in cuptorul cu microunde; le tinem pana cand coaja incepe sa se exfolieze). Dupa ce se racesc frecam miezul de nuca intre palme pentru a indeparta cojile apoi le rupem tot cu mana in bucati potrivite.Mie imi plac bucati mai maricele dar daca doriti le puteti sfarama cu sucitorul. Repartizam dulceata fierbinte in borcane curate si bine uscate . Capacim si asezam borcanele intr-o tava,cu capacul in jos. Acoperim borcanele cu paturi si lasam pana la racirea completa(pana a doua zi). Indepartam patura. Depozitam in camara.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii