Dulceata de gutui si vin rosu

Dulceata de gutui este un dulce deosebit, cu un parfum fin si un gust delicat.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1.5 kg gutui
  • 750 ml de vin rosu
  • 300 gr zahar
  • 6 cuisoare
  • 1 baton de scortisoara

Mod de preparare

Spala bine gutuile, sterge-le cu un servet, apoi curata-le de coaja si cotor. Taie-le sub forma de lamele subtiri. Intr-o cratita amesteca vinul rosu cu zaharul, adauga cuisoarele si scortisoara. Lasa sa fiarba 5 minute, dupa care adauga gutuile. Lasa sa fiarba la foc potrivit, 30 de minute. Cu o spumiera scoate fructele din sirop si repartizeaza-le in borcane. Strecori siropul, dupa care il torni imediat peste fructe. Sigileaza borcanele cu capace si lasa-le la racit la temperatura camerei, infasurate in prosoape.


Dulceata de gutui este ideala pentru tarte cu dulceata sau clatite.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori