Dulceata de mandarine

Se curata mandarinele de coaja sau se desfac in feliute. Se presara deasupra zaharul si se lasa sa stea cel putin 2 ore, pana iese un sirop. Se pun l

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 5 kg mandarine
  • 1 kg zahar
  • 1 baton de vanilie

Mod de preparare

Se curata mandarinele de coaja sau se desfac in feliute. Se presara deasupra zaharul si se lasa sa stea cel putin 2 ore, pana iese un sirop.

Se pun la fiert, pe foc mic, amestecand usor din cand in cand cu o lingura de lemn; se poate crea o spuma deasupra care se indeparteaza cu o lingura.

Se lalsa la fiert pana se leaga siropul, se adauga dupa aceea batonul de vanilie si se mai lasa pe fic cateva minute.

Se pun mandarinele in borcane sterilizate si se toarna deasupra siropul. Se acopera borcanele cu paturi si se lasa pana a doua zi.
Daca ati uitat sa luati spuma , se toarna rapid 100 ml de apa rece si aceasta se ridica la suprafata putand sa fie luata foarte usor.

Aceasta dulceata poate fi consumata si de catre copii in varsta de 2 ani.

Alte retete de mancare pentru copii

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc