Dulceata de morcovi

Dulceata de morcovi este o delicatesa apreciata in special de musafiri.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Dulceata de morcovi

Ingrediente

  • doua kg morcovi
  • doua kg zahar tos
  • doua batoane scortisoara
  • doua lamai
  • un praf de sare
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 3 litri apa plata

Mod de preparare

Intai curatam morcovii de coaja si ii spalam bine.
Intr-o oala punem apa la fiert si adaugam morcovii intregi, impreuna cu un praf de sare si ii fierbem 30 de minute fara a-i lasa sa se inmoaie. Dupa acest timp ii scurgem de apa ( pe care n-o aruncam ) si ii lasam la racit, apoi ii taiem cubulete. Curatam coaja lamailor pana la pulpa, le taiem cubulete si le eliminam samburii.
Acel cca un litru de apa in care au fiert morcovii il repunem la fiert, adaugam zaharul si lasam sa fiarba 30 de minute pana cand se formeaza un sirop in care adaugam cubuletele de morcovi si lamaie. Fierbem pe foc mic, amestecand usor.
Cand dulceata se leaga (adica curge fir din lingura) adaugam zaharul vanilat si batoanele de scortisoara si oprim focul.
Pregatim borcanele: le spalam si le zvantam.
Scoatem batoanele de scortisoara din dulceata si cu un polonic folosit doar pentru dulceturi, luam cate putin din dulceata si morcovi si umplem cu atentie borcanele.
Inchidem ermetic fiecare borcan cu capacul aferent si le intoarcem cu dosul in sus. Lasam sa se raceasca, apoi depozitam borcanele in camara.


Dulceata de morcovi se consuma ca atare sau se foloseste la diferite preparate dulci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci