Dulceata de nuci verzi

Dintre nenumaratele si parfumatele dulceturi pregatite de bunica, cea mai buna era cea de nuci verzi. Un adevarat rasfat dulce amarui si gust nestepta

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata
Dulceata de nuci verzi

Ingrediente

  • 150 nuci verzi
  • 1 kg zahar
  • 400 ml apa
  • zeama de la o lamaie potrivit de mare

Mod de preparare

Dintre nenumaratele si parfumatele dulceturi pregatite de bunica, cea mai buna era cea de nuci verzi.

Un adevarat rasfat dulce amarui si gust nesteptat de savuros, dar.... care implica si un efort pe masura.

Si cum sezonul nucilor verzi incepe dar se si sfarseste foarte repede, m-am grabit sa culeg si eu nucile necesare pentru a prepara delicioasa dulceata .

Sa ne apucam asadar de treaba si sa reanviem mirosul parfumat din copilarie. Nucile trebuiesc culese la inceputul lunii iunie,

atunci cand coaja nu este complet formata.

Daca nu vrem sa ne patam pe maini si toata lumea sa stie ce am facut, ne inarmam cu una -doua perechi de manusi din material plastic mai gros.

Vom curata nucile cu un cutit pana dam de partea alba cu interiorul gelatinos.

Imediat le vom arunca in apa rece, pentru a nu se innegri si pentru

a iesi toata amareala din ele.

Vom schimba de mai multe ori apa in care stau nucile. Le lasam tot in apa peste noapte, cu o farfurie peste ele sa le tina in apa, sa nu se ridice la suprafata.

A doua zi punem la foc apa si zaharul sa fiarba pana se ingroasa

bine si se formeaza siropul.

In sirop vom pune nucile, scurse bine de apa, si zeama de lamaie.

Lasam sa fiarba pana se leaga bine dar avem grija sa nu fierbem

foarte mult sa nu se caramelizeze zaharul.

Dulceata mea a fiert intr-o ora.

Am pus in ea doar zeama de lamaie care i-a dat un gust usor acrisor.


Alte retete culinare recomandate:

Dulceata de nuci

Dulceata gutui

Dulceata trandafiri

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide