Dintre nenumaratele si parfumatele dulceturi pregatite de bunica, cea mai buna era cea de nuci verzi. Un adevarat rasfat dulce amarui si gust nestepta
Dintre nenumaratele si parfumatele dulceturi pregatite de bunica, cea mai buna era cea de nuci verzi.
Un adevarat rasfat dulce amarui si gust nesteptat de savuros, dar.... care implica si un efort pe masura.
Si cum sezonul nucilor verzi incepe dar se si sfarseste foarte repede, m-am grabit sa culeg si eu nucile necesare pentru a prepara delicioasa dulceata .
Sa ne apucam asadar de treaba si sa reanviem mirosul parfumat din copilarie. Nucile trebuiesc culese la inceputul lunii iunie,
atunci cand coaja nu este complet formata.
Daca nu vrem sa ne patam pe maini si toata lumea sa stie ce am facut, ne inarmam cu una -doua perechi de manusi din material plastic mai gros.
Vom curata nucile cu un cutit pana dam de partea alba cu interiorul gelatinos.
Imediat le vom arunca in apa rece, pentru a nu se innegri si pentru
a iesi toata amareala din ele.
Vom schimba de mai multe ori apa in care stau nucile. Le lasam tot in apa peste noapte, cu o farfurie peste ele sa le tina in apa, sa nu se ridice la suprafata.
A doua zi punem la foc apa si zaharul sa fiarba pana se ingroasa
bine si se formeaza siropul.
In sirop vom pune nucile, scurse bine de apa, si zeama de lamaie.
Lasam sa fiarba pana se leaga bine dar avem grija sa nu fierbem
foarte mult sa nu se caramelizeze zaharul.
Dulceata mea a fiert intr-o ora.
Am pus in ea doar zeama de lamaie care i-a dat un gust usor acrisor.
Alte retete culinare recomandate:
Dulceata de nuci
Dulceata gutui
Dulceata trandafiri
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponeCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaEste o reteta simpla care iti face zilele de post mai usoare
Salata de boeuf de postPrajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...
Prajitura cu spuma caramelO prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.
Prajitura cu cireseO mancarica pe cat de simpla, pe atat de savuroasa, mai ales daca sunteti fani ciuperci de padure.
Mancarica de galbiori cu smantanaM-a luat dorul de prajitura asta ,am cautat pe aici,am citit mai multe ,m-am oprit la reteta lui Pusha,am facut-o,nu e rea,se...
Prajitura cu mere si bezeaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii