Se pun nucile intr-un borcan cu apa si se lasa la macerat o saptamana, schimband apa de cateva ori. Se curata nucile de coaja verde. Se face siropul 1
Se pun nucile intr-un borcan cu apa si se lasa la macerat o saptamana, schimband apa de cateva ori. Se curata nucile de coaja verde. Se face siropul 1 fierband zaharul cu apa si se pun nucile sa fiarba pana se inmoaie. Se face siropul 2, fierband apa cu zaharul pana se topeste zaharul, la foc iute. Se ia spuma. Se mai fierbe pana se leaga bine siropul. Se scurg nucile din siropul 1 si se pun in siropul 2, se adauga vanilia si coaja de lamaie si se lasa sa mai dea cateva clocote. Se procedeaza mai departe ca pentru orice dulceata.
Se foloseste in prajituri.
Alte retete recomandate:
Dulceata de visine
Crema de mere si gutui
Dulceata de zmeura
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii