Dulceata de nuci verzi

Se pun nucile intr-un borcan cu apa si se lasa la macerat o saptamana, schimband apa de cateva ori. Se curata nucile de coaja verde. Se face siropul 1

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 nuci verzi foarte mici
  • sirop 1: 1 kg zahar
  • 500 ml apa
  • sirop 2: 1 kg zahar
  • 400 ml apa
  • coaja de lamaie

Mod de preparare

Se pun nucile intr-un borcan cu apa si se lasa la macerat o saptamana, schimband apa de cateva ori. Se curata nucile de coaja verde. Se face siropul 1 fierband zaharul cu apa si se pun nucile sa fiarba pana se inmoaie. Se face siropul 2, fierband apa cu zaharul pana se topeste zaharul, la foc iute. Se ia spuma. Se mai fierbe pana se leaga bine siropul. Se scurg nucile din siropul 1 si se pun in siropul 2, se adauga vanilia si coaja de lamaie si se lasa sa mai dea cateva clocote. Se procedeaza mai departe ca pentru orice dulceata.
Se foloseste in prajituri.

Alte retete recomandate:

Dulceata de visine

Crema de mere si gutui

Dulceata de zmeura

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci