Se pun nucile intr-un borcan cu apa si se lasa la macerat o saptamana, schimband apa de cateva ori. Se curata nucile de coaja verde. Se face siropul 1
Se pun nucile intr-un borcan cu apa si se lasa la macerat o saptamana, schimband apa de cateva ori. Se curata nucile de coaja verde. Se face siropul 1 fierband zaharul cu apa si se pun nucile sa fiarba pana se inmoaie. Se face siropul 2, fierband apa cu zaharul pana se topeste zaharul, la foc iute. Se ia spuma. Se mai fierbe pana se leaga bine siropul. Se scurg nucile din siropul 1 si se pun in siropul 2, se adauga vanilia si coaja de lamaie si se lasa sa mai dea cateva clocote. Se procedeaza mai departe ca pentru orice dulceata.
Se foloseste in prajituri.
Alte retete recomandate:
Dulceata de visine
Crema de mere si gutui
Dulceata de zmeura

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii