Se curata nucile de coaja verde, apoi se pun in apa rece, pentru a preveni innegrirea lor. Se tin asa o zi, acoperite cu o farfurie sau un capac, iar
Se curata nucile de coaja verde, apoi se pun in apa rece, pentru a preveni innegrirea lor. Se tin asa o zi, acoperite cu o farfurie sau un capac, iar apa se schimba de 2-3 ori, in acest interval. Se scurg, se limpezesc, apoi se introduc in siropul pregatit din 1 kg zahar, 500 ml apa, 100 gr miere, zeama de lamaie, cuisoarele si scortisoara. Se fierb impreuna pana ce siropul se leaga, se ia vasul de pe foc si se pune apoi dulceata racita in borcane.
Se patreaza la loc rece si uscat.
Alte retete de dulceata:
Dulceata de visine Dulceata de prune Dulceata de cirese amare
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii