Se curata nucile de coaja verde si pe masura ce se curata, se pun intr-un vas cu apa rece, ca sa nu se innegreasca. Se cintaresc exact 650 gr..Se pun
Se curata nucile de coaja verde si pe masura ce se curata, se pun intr-un vas cu apa rece, ca sa nu se innegreasca. Se cintaresc exact 650 gr..Se pun apoi nucile intr-un vas cu apa clocotita si se tin 15 minute. Se strecoara si se pun in alt vas cu apa rece tot pentru 15 minute. Aceasta operatie (trecere de la apa clocotita la apa rece) se repeta de trei ori. In acest timp, se pune zaharul la legat, se spumeaza, se adauga mierea si vanilia. Cind zaharul este legat, dar nu prea tare se pun nucile si zeama de lamiie, lasind sa fiarba pina se leaga dulceata bine. Se ia de pe foc, se acopera cu un servet ud si stors. Dupa ce s-a racit, se pune in borcane.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii