Dulceata de patlagele verzi (gogonele)

Fiecare gogonea se taie in jurul cotorului, scotindu-se pe aici, cu ajutorul unui ac de par, toata saminta. Se pregatesc pe aragaz 3 vase cu apa cloco

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 40 de gogonele de marimea prunelor
  • 1 kg zahar
  • 1/2 baton vanilie
  • zeama de la o lamiie
  • ¾ l apa

Mod de preparare

Fiecare gogonea se taie in jurul cotorului, scotindu-se pe aici, cu ajutorul unui ac de par, toata saminta. Se pregatesc pe aragaz 3 vase cu apa clocotita. Se pun patlagelele curatate de simburi in primul vas si se lasa sa fiarba cam 4-5 minute. Se scot din aceasta apa si se pun din nou la fiert in al doilea vas cu apa clocotita, lasindu-le sa fiarba cam 10 minute. Se scot si se pun la fiert pentru a treia oara in cel de-al treilea vas cu apa clocotita timp de 10 minute, apoi se pun in apa rece, se scoate repede pielita de pe ele si se asaza pe un servet sa se zvinte. In acest timp s-a pus zaharul la legat cu ¾ l apa, s-a luat spuma si s-a adaugat vanilia. Cind siropul este legat, nu insa prea tare, se pun gogonelele si zeama de lamiie. Se lasa sa fiarba la foc mic, curatind spuma care se mai formeaza, pina cind dulceata este bine legata. Se ia de pe foc, se acopera cu un servet ud si se pune in borcane dupa ce s-a racit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!

Prajitura pufoasa cu branza
Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure

Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure

E o toamna tarzie, perfecta pentru supe calde si delicioase. Pentru ca ador dovleacul, dar si ciupercile, si pentru ca mi-am...

Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure
Rulada de porc cu sos picant de prune

Rulada de porc cu sos picant de prune

• scoateti samburii din prunele proaspete si mixatii-le impreuna cu menta proaspata• puneti vinul la redus pe foc, impreuna

Rulada de porc cu sos picant de prune
Cele mai apreciate rețete
Conserva de peste cu legume pentru iarna
1
Conserve de iarna

Conserva de peste cu legume pentru iarna

Ador pestele iar de când am descoperit aceasta reteta am renunțat sa mai cumpăr conserve din comerț.

Conserva de peste cu legume pentru iarna
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
2
Torturi

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Prajitura Raffaello
3
Prajituri

Prajitura Raffaello

Prajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...

Prajitura Raffaello
Magiun de prune bistritene
4
Dulceata

Magiun de prune bistritene

Magiunul este absolut delicios, cu textura lui densa si bogata poate fi consumat ca atare sau in diferite deserturi. Aceasta...

Magiun de prune bistritene
Salata de ciuperci, hulughite
5
Aperitive cu ciuperci

Salata de ciuperci, hulughite

O reteta usor de pregatit si este dietetica.

Salata de ciuperci, hulughite
Parteneri
Sirop din flori de salcam
Bucataras.RO

Sirop din flori de salcam

Siropul preparat din flori de salcam pastreaza aroma acestora, si pot fi pastrate chiar si peste iarna

Sirop din flori de salcam
Strudel cu mere
Gustos.RO

Strudel cu mere

Reteta de strudel cu mere. Strude cu mere si foi de placinta. Strudel cu mere, nuci si scortisoara. Retete cu mere. Deserturi...

Strudel cu mere
Ciorba Ardeleneasca de Porc
ReteteCulinare.RO

Ciorba Ardeleneasca de Porc

Ciorba Ardeleneasca de Porc