Dulceata de pere

Curatam perele de samburi si casuta lor, apoi le taiem felii. Asezam in cratita feliile de pere in straturi, alternand cu straturi de zahar astfel in

Complexitate
medie
Dulceata de pere

Ingrediente

  • 1 kg pere Williams
  • 750 g zahar

Mod de preparare

Curatam perele de samburi si casuta lor, apoi le taiem felii. Asezam in cratita feliile de pere in straturi, alternand cu straturi de zahar astfel incat ultimul strat sa fie zahar. Acoperim cu folie si lasam 24h la macerat, in frigider. Punem pe foc mediu si amestecam cu lingura de lemn(cam 60 minute). Verificam consistent facand proba cu farfuria: turnam o picatura de sirop pe farfurioara rece (tinuta in frigider), trebuie sa capete consistenta. Turnam fierbinte in borcane, acoperim si lasam 15 minute, sa stea pe capac, dupa care intoarcem borcanele.


Este delicioasa cu paine sau ca in imagine pe niste mini tarte. Alte retete de dulceata recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci