Astazi va voi impartasi reteta mamei de dulceata de portocale. Daca nu ati mai mancat este bine ca, la inceput, sa folositi o cantitate mai mica, asa cum am facut si eu ca sa vedeti daca va obisnuiti cu aceasta aroma. Se poate folosi ca aroma la placintele cu branza, siropul de tort sau cum doriti voi.
Se curata de coaja portocalele. Se spala cojile si se sterg pe un servet de hartie, apoi se taie in fasii lungi, se pliaza sub forma de melci si se pun pe o ata (puteti sa le taiati cubulete daca nu vreti sa le puneti pe ata). Cand suntem aproape gata cu pregatit cojile de portocala, punem intr-un vas apa la foc mediu. Cand aceasta incepe sa fiarba, se da focul mic si se pun cojile de portocala si se lasa sa dea in clocot pentru a le opari, dupa care le scoatem din apa si le lasam la racit. Intre timp, intr-o cratita punem zaharul, 3 pahare de apa (cat sa acopere zaharul) si se lasa la fiert la foc potrivit pana se leaga. Cand siropul este aproape legat, se pun cojile de portocala si se mai lasa 5 minute pe foc. Ne dam seama cand este gata testand pe o farfurie siropul: daca acesta nu se scurge, atunci este gata (ca la orice dulceata). Se pune in borcanele pregatite dinainte, se pun capacele si se depoziteaza la loc racoros. Timp estimativ 1h 30min. Pofta Buna! Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2011/11/dulceata-de-portocala.html
Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!
Briose aperitiv cu legume si sunca presata• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vitaSe curata lamaia de coaja, apoi se taie marunt si se piseaza cu zaharul. Se introduce apoi in vasul cu ceai fierbinte, se...
Punch de lamaieUn blat din biscuiti, un blat pufos si aroma delicata, toate intr-o prajitura foarte simplu de preparat!
Prajitura cu glazura de zmeuraPrunele bine spalate se asaza in borcane de 800 ml. Se masoara cantitarea necesara de lichid de care avem nevoie. 1/3 din...
Compot de prune in otetPateul de nuci este de fapt o pasta de nuci hidratate in care putem pune orice dorim : ceapa verde, usturoi, capere ,...
Pate de nuciIncearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Comentarii