Dulceata de prune

Spalam prunele, indepartam coditele, apoi le scoatem samburii. Samburii se scot cu aparatul de scos samburi sau crestam putin pruna la ambele capete

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Dulceata de prune

Ingrediente

  • 1 kg prune
  • 1 kg zahar
  • 150 ml apa
  • zeama de lamaie
  • 1 zahat vanilat

Mod de preparare

Spalam prunele, indepartam coditele, apoi le scoatem samburii. Samburii se scot cu aparatul de scos samburi sau crestam putin pruna la ambele capete cu un cutit, apoi impingem samburele cu un betisor. In locul samburelui se poate introduce un miez de nuca. Punem apa si zaharul sa fiarba si sa formeze un sirop gros. Adaugam prunele si lasam dulceata la foc mic. Cand este aproape gata adaugam zeama de lamaie si zaharul vanilat. Verificam daca este gata astfel: punem cateva picaturi de dulceata intr-un pahar cu apa rece, daca vor ramane intregi si nu se vor imprastia, dulceata este gata.
Se poate folosi la prajituri sau se mananca simplu pe o felie de paine cu unt. Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc