Dulceata de rosii poate parea o reteta ciudata la prima vedere, dar daca ati mai incercat si alte retete de dulceturi de legume (chutney) cu siguranta si aceasta va va fi pe plac.
Rosiile se cresteaza in forma de cruce la capat si se aseaza intr-un vas cu apa care clocoteste. Cand se vede ca pielea se desprinde de miez, focul se opreste si rosiile se racesc brusc in apa cu gheata.
Se decojesc, se toaca si se aseaza in oala in care au fiert. Se adauga si restul ingredientelor si se aduce la punctul de fierbere, amestecand constant, la foc mediu. Se fierbe intre 2 si 3 ore, pana cand scade cantitatea de lichid si capata consistenta unui gem. Se amesteca constant, avand grija sa nu se arda.
Se toarna fierbinte in borcanele sterilizate, se inchid bine dupa care se lasa cate 5 minute cu fundul in sus :). Se transfera apoi intre paturi si se lasa 2 zile.
Se pastreaza in camara ferite de razele soarelui.
Puteti servi dulceata de rosii pe paine, alaturi de avocado stropit cu lamaie, sau pur si simplu pentru bruschete, pentru aromatizarea sosurilor sau la pizza.
Pentru un plus de aroma si senzatie puteti adauga si un ardei iute tocat marunt.
Am uitat sa va spun ca la final sa scoateti batoanele de scortisoara. Dar asta stiati si voi, nu-i asa?
Pastrati dulceata de rosii la temperatura constanta si serviti-o dupa bunul plac. Poate fi si un cadou de exceptie in perioada sarbatorilor de iarna. Un cadou gourmet, facut in casa :).
Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...
Chec cu portocaleDin categoria rețetelor de post, dar și din categoria rețetelor cu leurdă, rețete de primăvară, azi am preparat...
Piure de cartofi cu spanac si leurdaPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaPentru cei ce iubesc prajiturile acrisoare, dar in acelasi timp lejere, aceste muffins sunt perfecte pentru zilele calduroase...
Muffins cu lime si ciocolata albaPlăcintă cu mere este una din prăjiturile mele preferate si pe care o pregătesc deobicei sâmbătă pentru a avea un...
Placinta cu mereUsor, rapid si delicios acest Tiramisu in monoportii, perfect pentru orice zi a saptamanii. Pofta buna!!
Tiramisu la paharPrajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!
Prajitura pufoasa cu branzaUn blat din biscuiti, un blat pufos si aroma delicata, toate intr-o prajitura foarte simplu de preparat!
Prajitura cu glazura de zmeuraIncearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosCovrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Comentarii