Am mancat acesata dulceata pentru prima data acum cativa ani, la matusa mea. Mi-a placut, am cerut reteta si o pregatesc si eu. Este foarte buna la prajiturile cu foi .
pasul 1: Mai intai se culeg rosiile bine coapte din gradina .
pasul 2 :Rosiile se spala bine, apoi se oparesc si se decojesc.
pasul 3: Se curata de seminte ( cat poti de bine!) si se taie cubulete, nu prea mici.
pasul 4: Se aseaza rosiile intr-o cratita cu peretii grosi.
pasul 5: Se adauga zaharul si se lasa sa se topeasca( cca 20 min).
pasul 6: Pui cratita in cuptorul incalzit si o lasi 90 min.
pasul 7: Iei cratita din cuptor si o pui pe aragaz la foc mic pentru inca 90 de minute, amestecand din cand in cand,sa nu se lipeasca; faci acest lucru deoarece lasa foarte multa zeama si in cuptor scade greu!
pasul 8: Cand incepe sa se lege, adaugi romul si lasi la fiert inca 15 min.
pasul 9: Intre timp speli borcanele si le lasi la uscat.
Pui dulceata in borcanele asezate pe un suport metalic si lasi la dunst uscat pentru 24 de ore. E putin mai migaloasa si iese cantitate mica (3 borcane de 400 g),dar merita!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii