Dulceata de trandafiri

Se face siropul pe foc moale pana cand este bine legat. Petalele de trandafiri speciali de dulceata se spala si se freaca in mana cu sare de lamaie. S

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 50 gr petale de trandafiri
  • 1 kg zahar
  • 1 lingura sare de lamaie
  • apa

Mod de preparare

Se face siropul pe foc moale pana cand este bine legat. Petalele de trandafiri speciali de dulceata se spala si se freaca in mana cu sare de lamaie. Se pun in siropul tras pe marginea plitei si se lasa un sfert de ora, timp necesar ca petalele sa se desfaca bine. Se fierbe dulceata ca orice alta dulceata si se pune in borcane a doua zi. Este foarte parfumata.
Alte retete de dulceata:

Dulceata de smochine

Dulceata de cirese amare

Dulceata de prune

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori