Se vantura intre maini petalele de trandafir ca sa se inlature impuritatile. Se freaca 150 g petale cu sarea de lamaie. Petalele ramase se fierb cu 1
Se vantura intre maini petalele de trandafir ca sa se inlature impuritatile. Se freaca 150 g petale cu sarea de lamaie. Petalele ramase se fierb cu 1 I de apa si zeama de la 1/2 de lamaie. Se strecoara lichidul si se pun in cratita pentru dulceata 3 pahare de zeama cu 1 kg zahar. Dupa ce se topeste zaharul, se pun petalele frecate cu sare de lamaie si se fierb la loc iute, pana se leaga siropul. Se ia spuma si se incearca siropul ca la celelalte dulceturi. Se procedeaza mai departe ca la dulceata de capsune.
Se foloseste in prajituri.
Alte retete recomandate:
Sirop de trandafiri
Dulceata de mere
Compot de visine
• taiati avocado-ul pe jumatate, pe lungime. Rotiti apoi una dintre parti pana se va desprinde de pe sambure. Apoi
Guacamole• curatati si taiati telina, pastarnacii si radacina de patrunjel, cubulete• taiati si bucatile de apio tot cubulete•
Supa crema de telina si pastarnacNegresa cu nuci si sos de cafea este o reteta de prajitura foarte simpla. Pe culinar.ro se gasesc multe alte retete de...
Negresa cu nuci si sos de cafeaO prajitura de sezon delicioasa, mai ales pentru iubitorii cheesecake-ului.
Cheesecake cu capsuniO alta reteta de cornulete, cu un aluat tare bun si fraged. Se lucreaza foarte usor cu acest aluat si vi-l recomand cu mare...
Cornulete fragedeRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptorRafinat, fin, fara coacere, usor si de sezon. Retete dietetice
Cheesecake cu zmeuraUn pic de inspiratie pentru acest tort a venit dupa ce am vazut tortul Mihaelei si apoi mi-a venit o idee, asa ca iata ce...
Desert tort de inghetata cu ciocolata si caramel
Comentarii