Se vantura intre maini petalele de trandafir ca sa se inlature impuritatile. Se freaca 150 g petale cu sarea de lamaie. Petalele ramase se fierb cu 1
Se vantura intre maini petalele de trandafir ca sa se inlature impuritatile. Se freaca 150 g petale cu sarea de lamaie. Petalele ramase se fierb cu 1 I de apa si zeama de la 1/2 de lamaie. Se strecoara lichidul si se pun in cratita pentru dulceata 3 pahare de zeama cu 1 kg zahar. Dupa ce se topeste zaharul, se pun petalele frecate cu sare de lamaie si se fierb la loc iute, pana se leaga siropul. Se ia spuma si se incearca siropul ca la celelalte dulceturi. Se procedeaza mai departe ca la dulceata de capsune.
Se foloseste in prajituri.
Alte retete recomandate:
Sirop de trandafiri
Dulceata de mere
Compot de visine
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii