Dulceata de trandafiri

Se aleg 300 g flori de trandafiri pentru dulceata si se taie cu o forfecufa partea alba (de la baza petalelor). Se cantaresc 150 g petale curatate pe

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g petale de trandafiri
  • 1/2 lingurita sare de lamaie
  • 1 l apa

Mod de preparare

Se aleg 300 g flori de trandafiri pentru dulceata si se taie cu o forfecufa partea alba (de la baza petalelor). Se cantaresc 150 g petale curatate peste care se pune 1/2 de lingurita sare de lamaie. Se freaca usor, cu mana, pana devin rosii, apoi se pun la rece. Petalele ramase se fierb intr-un litru de apa aproximativ 10-15 minute, pana cand se decoloreaza. Se ia vasul de pe foc, se lasa sa se raceasca si se strecoara zeama prin tifon. Din aceasta zeama, se iau 4 pahare care se pun in vasul in care se prepara dulceata. Se adauga zaharul. Dupa ce se dizolva, se adauga petalele frecate cu sare de lamaie. Se agita cratita pentru a separa complet petalele. Se fierbe la foc iute, pana se leaga siropul. Nu se pune vanilie, deoarece petalele de trandafir sunt destul de parfumate. In continuare, se procedeaza la fel ca la toate dulceturile.


Se foloseste in prajitura.

Alte retete recomandate:

Compot de caise

Dulceata de zmeura

Sirop de capsuni

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Retete dietetice E o prăjitură uşor de făcut. Puteţi folosi ce fructe vă plac. Eu am ales caise şi...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Dovlecei crocanti

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Supa crema de dovlecei si rosii

Supa crema de dovlecei si rosii

• taiati dovleceii rondele, ceapa, telina si cartofii in cuburi si puneti legumele la fiert in 2 litri de apa

Supa crema de dovlecei si rosii
Cele mai apreciate rețete
Frunze de vita oparite
1
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Mici ca la Buzau
2
Mancaruri cu carne

Mici ca la Buzau

Nu stiu cum ar arata 1Mai fara mici, iar cei mai deliciosi mititei sunt cei de la Buzau. De oriunde ai fi, cu aceasta reteta...

Mici ca la Buzau
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Desert prajitura cu capsuni
4
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Ficat de curcan cu ceapa
5
Mancaruri cu carne

Ficat de curcan cu ceapa

Ficatul de curcan cu ceapa este delicios. Pentru a prepara aceasta reteta reteta cu ficatei aveti nevoie de ficat de curcan,...

Ficat de curcan cu ceapa
Parteneri
Gem de zmeura fara samburi
Bucataras.RO

Gem de zmeura fara samburi

Desi inca nu a aparut zmeura, eu vin cu o idee! Va invit sa incercati acest gem de zmeura fara samburi, deoarece e foarte bun!

Gem de zmeura fara samburi
Compot de visine pentru iarna
Gustos.RO

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Prajitura turnata cu branza si visine
ReteteCulinare.RO

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate