Se aleg 300 g flori de trandafiri pentru dulceata si se taie cu o forfecufa partea alba (de la baza petalelor). Se cantaresc 150 g petale curatate pe
Se aleg 300 g flori de trandafiri pentru dulceata si se taie cu o forfecufa partea alba (de la baza petalelor). Se cantaresc 150 g petale curatate peste care se pune 1/2 de lingurita sare de lamaie. Se freaca usor, cu mana, pana devin rosii, apoi se pun la rece. Petalele ramase se fierb intr-un litru de apa aproximativ 10-15 minute, pana cand se decoloreaza. Se ia vasul de pe foc, se lasa sa se raceasca si se strecoara zeama prin tifon. Din aceasta zeama, se iau 4 pahare care se pun in vasul in care se prepara dulceata. Se adauga zaharul. Dupa ce se dizolva, se adauga petalele frecate cu sare de lamaie. Se agita cratita pentru a separa complet petalele. Se fierbe la foc iute, pana se leaga siropul. Nu se pune vanilie, deoarece petalele de trandafir sunt destul de parfumate. In continuare, se procedeaza la fel ca la toate dulceturile.
Se foloseste in prajitura.
Alte retete recomandate:
Compot de caise
Dulceata de zmeura
Sirop de capsuni
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii