Dulceata de trandafiri

O dulceata aromata care se poate folosi la prajituri

Portii
2
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa
Dulceata de trandafiri

Ingrediente

  • 1 l apa 700 g zahar 300 g petale de trandafir 1 linguri zeama de Lamaie

Mod de preparare

Trandafiri ii rupem partea alba,dupa care ii spalam si ii scurgem bine de apa. Adaugam 1 lingura sare de lamaie, 1 lingura zahar si ii frecam pentru asi pastra culoare la fiert. Acoperim si dam la frigider pana este gata siropul. Intr-o cratita adaugam apa, zaharul si punem la foc sa fiarba pana obtinem un sirop, adaugam petalele, spumam de cate ori este nevoie, la final adaugam sarea de lamaie. Turnam dulceata in borcane curate, acoperim cu o patura si lasam sa se raceasca dupa care le depozitam intr-un loc racoros.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci