Dulceata de visine

Dulceata de visine este absolut delicioasa, va asigur ca merita s-o incercati. Dulceata de casa de visine nu are conservanti si se pastreaza foarte bine peste iarna.

Timp pregatire
200 minute
Complexitate
redusa
Dulceata de visine

Ingrediente

  • o farfurie (adanca) cu varf de visine fara samburi
  • 1 kg zahar
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • vanilie

Mod de preparare

Intr-o oala adanca de teflon se pun 4 farfurii de visine, 4 kg zahar, zeama de la doua lamai si un baton de vanilie. Se pune la fiert prima serie de visine cu zaharul, lamaia si vanilia. Pe masura ce adaugati visinele punem si zaharul cu zeama de lamaie. In timpul fierberii scoateti spuma cu o spumiera. Se lasa la fiert cateva ore bune, la foc mic, pana a scazut suficient si s-a ingrosat. Trebuie sa arate usor caramelizata dar nu o lasati pana s-a ingrosat tare, altfel n-o s-o mai puteti scoate din borcane. Faceti testul cu picatura. Fie picurati un strop din sirop intr-un pahar cu apa rece, daca se coaguleaza rapid si nu se dizolva dulceata este gata, fie puneti o picatura pe marginea unei farfurii si o inclinati usor - daca nu ajunge picatura pana la mijlocul farfuriei, la fel dulceata de visine este gata.

Dupa racire devine vascoasa. Dupa opriti focul trebuie sa o acoperiti cu un prosop umed si bine stors. Se toarna in borcane foarte curate si uscate. Recomand sa puneti dulceata de visine asa fierbinte cum e in borcanele sterilizate, sa inchideti capacele si sa o intoarceti cu fundul in sus cateva minute, apoi o transferati intre paturi si o lasati acolo 2 zile. O depozitati in camara la loc uscat si ferit de razele soarelui.


Reteta Dulceata de visine a fost propusa de Irbis pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
1
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Prajitura foaie peste foaie
2
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Gogosari cu conopida si struguri
3
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri
Salata de fasole verde
4
Romania

Salata de fasole verde

Se fierbe fasolea verde si se taie bucatele mici. Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si 2-3 catei de usturoi. Se...

Salata de fasole verde
Lichior de menta
5
Romania

Lichior de menta

Lichiorul de menta este o bautura deosebita. Pentru a face aceasta reteta de lichior aveti nevoie frunze de menta, alcool si...

Lichior de menta