Retete dietetice
Spalam bine visinele, apoi le scoatem samburii. Intr-o oala mare, punem un strat de visine, iar apoi un strat de zahar. Procedam astfel pana terminam de asezat in oala, tot zaharul si toate visinele. Punem oala la foc mic. Adaugam zeama de lamaie si amestecam usor. Lasam dulceata sa fiarba la foc mic, pentru aproximativ 2 ore sau pana cand lichidul se ingroasa si devine lipicios atunci cand il incercam intre degete. Putem sa mai verificam daca dulceata este gata, daca punem o lingura de dulceata pe o farfurie si o bagam 10 minute la congelator. Daca consistenta este in regula, atunci luam oala de pe foc. Amestecam din cand in cand. Spumam de cate ori este nevoie.
Intre timp, spalam si uscam borcanele, iar apoi le sterilizam. Punem dulceata fierbinte in borcane. Punem sa le punem capacele si sa le intoarcem cu susul in jos, sau putem sa le lasam fara capace, pana cand dulceata se usuca la suprafata, si face o crusta subtire.
Abia astept sa servesc papanasi, clatite sau gris alaturi de aceasta dulceata delicioasa.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaSe bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...
Placinta cu iaurtGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii