Dulceata de visine clasica

dulceata de visine este printre preferatele mele. Dulceata o poti folosi la diferite retete de prajituri sau poti sa o consumi cu bicuiti si unt.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Dulceata de visine clasica

Ingrediente

  • 4 kg visine
  • 3 kg zahar
  • 1 lamaie

Mod de preparare

Visinile le-am spalat si le-am lasat sa se scurga de apa, dupa care le-am scos samburii.

Am asezat intr-o oala mai mare jumatate din visine, jumatate din zahar, restul de visine si de zahar deasupra, am lasat peste noapte la frigider.

Eu am rasturnat intr-un ceaun mai mare (am amestecat) si le-am fiert afara (in curte la parinti). La inceput focul un pic mai tare, dupa care mai incet, am amestecat din cand in cand.

Cand dulceata este gata se adauga zeama de lamaie si se mai lasa cca 5 minute. Punem dulceata fierbinte in borcanele spalate si scurse bine de apa.

La final le-am invelit intr-o patura si le-am lasat pana a 2 zi


Dulceata de visine este delicioasa cu biscuiti si cu unt, sau poate fi folosita la diferite retete de prajituri cu dulceata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori