Dulceata delicioasa de portocale

Pentru dulceata de portocale se aleg portocale anume de dulceata, cu coaja groasa si potrivit de mari. Se rade coaja galbena, dar nu de tot, ci numai cat sa se ia partea lucioasa de deasupra.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 portocale cu coaja groasa
  • 1 kg zahar
  • 3 pahare apa
  • zeama de la ½ lamaie.

Mod de preparare

Pentru dulceata de portocale se aleg portocale anume de dulceata, cu coaja groasa si potrivit de mari. Se rade coaja galbena, dar nu de tot, ci numai cat sa se ia partea lucioasa de deasupra. Se lasa sa stea 24 ore in apa rece, la loc racoros. Se pun apoi la fiert in apa, pana se moaie de tot si pot fi strapunse de dintii furculitei. Se dau la o parte si se pun o ora in apa rece. Se scot, se scurg de apa, se taie felii transversale, apoi in bucati potrivit de mari, indepartandu-se samburii. Se pun pe foc moale, in tingirea de dulceata, zaharul si trei pahare de apa.
Se tin pana se topeste zaharul, se da apoi la foc iute, se ia spuma la primele clocote si se lasa sa fiarba pana se leaga bine. Se da tingirea la o parte, se pun bucatile de portocale, se lasa sa stea circa 10 minute, se pune din nou pe foc iute sa fiarba pana se leaga cat trebuie. Se ia spuma din timp in timp. La ultimele clocote, se adauga si zeama de la 1/2 de lamaie. Se da la o parte si se se toarna dulceata de portocale in borcan.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide