Dulceata delicioasa de trandafir

Pentru aceasta dulceata se aleg trandafiri frumosi care sa nu fie vestezi. Se aleg foile una cate una, rupand capatul alb, apoi se vantura usor sau se cern.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g foi de trandafir
  • 1 1/4 kg zahar
  • 1/2 lingurita sare de lamaie.

Mod de preparare

Pentru dulceata de trandafir se aleg trandafiri frumosi care sa nu fie vestezi. Se aleg foile una cate una, rupand capatul alb, apoi se vantura usor sau se cern, ca sa nu ramana de loc praf galben printre ele. Se freaca cu mana 150 g frunze alese, cu jumatate lingurita sare de lamaie pisata, usor, pana se fac rosii si cu grija sa nu se rupa foile. Se tin la rece. Frunzele ramase (se pot intrebuinta si cele mai vestede sau patate) se fierb cateva minute cu 1 l apa, se lasa sa se raceasca. Se strecoara printr-o panza. Se pun in tingirea de dulceata trei pahare de zeama bine limpezita, cu 1,250 kg zahar. Dupa ce s-a topit zaharul, se pun frunzele frecate cu sare de lamaie, se impinge tingirea pe foc iute, se lasa sa fiarba bine, pana se leaga cat trebuie. Se adauga putina zeama de lamaie, se ia spuma si se incearca pe o farfurioara; cand sunt gata, se toarna intr-un castron foarte curat sa se raceasca si se procedeaza apoi ca pentru dulceata de capsuni.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc