Dulceata din cirese negre

Dulceata din cirese negre este delicioasa si simplu de pregatit.Pentru aceasta reteta de dulceata va trebuie 2 kg cirese amare fara samburi.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Dulceata din cirese negre

Ingrediente

  • 2 kg cirese amare cantarite fara samburi
  • 2 kg zahar
  • o lamaie

Mod de preparare

Dulceata din cirese negre este delicioasa si simplu de pregatit. Pentru aceasta reteta de dulceata va trebuie 2 kg cirese amare fara samburi. Dupa ce le-ati spalat si ati indepartat samburii le puneti intr-un vas mare cu zahar deasupra si le lasati sa stea asa o nopate.

A doua zi puneti vasul cu ciresel pe foc mic. Adaugati si lamaia taiata bucati. Amestecati din cand in cand sa nu se prinda si indepartati spuma. Cand incercati sa vedeti daca e gata luati cu o lingurita din vas si picurati pe suprafata unei farfurii, daca se incheaga repede inseamna ca dulceata de cirese este gata.
Spalati bine borcanele si le puneti in cuptorul incins, oprit insa -  pentru doua ore, iar cand este gata dulceata le umpleti, le puneti capacul si le rasturnati cu capacul in jos.


Dulceata din cirese amare se serveste pe paine cu unt alaturi de lapte sau pe clatite.
Pentru aceasta reteta ar fi utila un dispozitiv de scos samburi de la Kitchen shop.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc