Dulceata din cirese negre este delicioasa si simplu de pregatit.Pentru aceasta reteta de dulceata va trebuie 2 kg cirese amare fara samburi.
Dulceata din cirese negre este delicioasa si simplu de pregatit. Pentru aceasta reteta de dulceata va trebuie 2 kg cirese amare fara samburi. Dupa ce le-ati spalat si ati indepartat samburii le puneti intr-un vas mare cu zahar deasupra si le lasati sa stea asa o nopate.
A doua zi puneti vasul cu ciresel pe foc mic. Adaugati si lamaia taiata bucati. Amestecati din cand in cand sa nu se prinda si indepartati spuma. Cand incercati sa vedeti daca e gata luati cu o lingurita din vas si picurati pe suprafata unei farfurii, daca se incheaga repede inseamna ca dulceata de cirese este gata.
Spalati bine borcanele si le puneti in cuptorul incins, oprit insa - pentru doua ore, iar cand este gata dulceata le umpleti, le puneti capacul si le rasturnati cu capacul in jos.
Dulceata din cirese amare se serveste pe paine cu unt alaturi de lapte sau pe clatite.
Pentru aceasta reteta ar fi utila un dispozitiv de scos samburi de la Kitchen shop.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii