Dulceaţă de căpsuni reţetă, Dulceata este un mod simplu prin care te poti bucura de aroma proaspata a fructelor de vara pe tot parcursul anului. Foloseste dulceata de capsuni in diferite combinatii si bucura-te de aroma proaspata.
1. Se spala capsunile, se curata de frunzulite si se lasa putin sa se zvinte, dupacare se stropesc cu zeama de lamaie si se lasa asa sa stea aproximativ 1 ora.
2. Se face siropul din zahar si apa, punandu-se pe foc la flacara medie si indepartand tot timpul spuma formata. Vom sti cand siropul este gata dupa faptul ca se "leaga", devine lipicios, iar daca luam cu lingurita putin si il punem pe o farfurie, acesta se intareste intr-o forma regulata (nu sare in stropi).
3. La siropul astfel obtinut, adaugam capsunile si lasam totul sa fiarba pe foc domol pana cand capsunile sunt patrunse de sirop, dar nu trebuiesc lasate mult ca sa isi mentina forma si sa nu se zdrobeasca (timp de referinta, as zice-30 minute) in care perioada, luam tot timpul spuma rezultata
4. Cand consideram ca dulceata de capsuni este gata, se ia vasul in care a fiert jos de pe foc, se acopera cu un servet umed si se lasa la rece.
5. Cand mai este inca calduta, se repartizeaza in borcane si se pun la loc racoros si intunecat
Se procedeaza in acelasi fel la obtinerea dulcetei de fragi sau zmeura.
Dulceata de capsuni poate fi folosita la diferite retete de prajituri cu gem.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeUsor si dietetic!!
Supa din aripioare de pui cu radacinoaseZărzăraşi sau mini papanaşi. Se fac rapid şi sunt foarte gustoşi, mai ales calzi. Eu i-am servit cu miere, dar merg cu...
Zarzarasi cu miereDupa mesele imbelsugate, o ciorba de cartofi cu sfecla rosie si inacrita cu bors de putina, merge de minune!!
Ciorba ruseasca
Comentarii