Dulceti

Dulcetile se pregatesc in tingire speciala, care nu se intrebuinteaza la altceva. Trebuie observat cu multa grija ca borcanele in care se toarna dulceata sa nu aiba nici o urma de grasime.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • fructe
  • zahar.

Mod de preparare

Dulcetile se pregatesc in tingire speciala, care nu se intrebuinteaza la altceva. Trebuie observat cu multa grija ca borcanele in care se toarna dulceata sa nu aiba nici o urma de grasime, aceasta pricinuind sigur zaharisirea dulcetilor. De aceea borcanele trebuie spalate cu apa cu soda, bine limpezite cu apa calda si sterse cu un servet curat, neintrebuintat. Dulceata fierbinte se toarna intai intr-un castron sters, in care se tine pana se raceste, acoperita cu un servet ud. Se toarna apoi in borcane si se leaga bine cu hartie pergament. Daca s-ar turna direct in borcane, fructele s-ar ridica deasupra, zeama ramand limpede la fund. Borcanele trebuie pastrate la loc uscat si la temperatura putin variabila.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci