Dulceti

Dulcetile se pregatesc in tingire speciala, care nu se intrebuinteaza la altceva. Trebuie observat cu multa grija ca borcanele in care se toarna dulceata sa nu aiba nici o urma de grasime.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • fructe
  • zahar.

Mod de preparare

Dulcetile se pregatesc in tingire speciala, care nu se intrebuinteaza la altceva. Trebuie observat cu multa grija ca borcanele in care se toarna dulceata sa nu aiba nici o urma de grasime, aceasta pricinuind sigur zaharisirea dulcetilor. De aceea borcanele trebuie spalate cu apa cu soda, bine limpezite cu apa calda si sterse cu un servet curat, neintrebuintat. Dulceata fierbinte se toarna intai intr-un castron sters, in care se tine pana se raceste, acoperita cu un servet ud. Se toarna apoi in borcane si se leaga bine cu hartie pergament. Daca s-ar turna direct in borcane, fructele s-ar ridica deasupra, zeama ramand limpede la fund. Borcanele trebuie pastrate la loc uscat si la temperatura putin variabila.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori