Gem cu prune si nuci

Gemul cu prune si nuci este foarte gustos. La multe prajituri se foloseste deja aceasta combinatie, de ce sa nu puteni sin borcan direct ambele componente.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Gem cu prune si nuci

Ingrediente

  • 4 kg de prune mici
  • 1 kg zahar
  • 150 g miez de nuca
  • 2 lingurite scortisoara

Mod de preparare

Gemul cu prune si nuci este foarte gustos. La multe prajituri se foloseste deja aceasta combinatie, de ce sa nu puteni sin borcan direct ambele componente.
Se spala fructele, li se scot samburii si se pun in cratita in care se va fierbe gemul. Se presara zahar si scortisoara, se amesteca si se lasa de pe o zi pe alta. A doua zi se pune vasul pe foc, pe o tabla. E gata atunci cand a scazut suficient de mult. In acest moment se adauga nucamaruntita si, apoi se pune gemul cu prune si nuci in borcane care se mai lasa la cuptor 15-20 minute.


Gemul de prune se serveste cu paine proaspata sau se foloseste la prajituri.
Sursa acestei retete este blogul culinar Retetele Anei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori