Gemul de afine mi-a plăcut mereu pentru aroma sa specială si pentru culoarea frumoasă din timpul fierberii!
Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc potrivit, amestecând din când în când, să nu se lipească. Când începe să fiarbă şi să se umfle, se face focul mai mic şi se amestecă des. Când este bine legat, se dă de pe foc.
Se toarnă gemul fierbinte în borcane, se pun capacele, se întorc cu gura în jos, se acoperă cu un prosop de bucătărie şi se lasă până se răcesc, apoi se etichetează.
Poftă Bună!
Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/07/gem-de-afine-2018.html
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseCurry verde thailandez cu pui, ciuperci si dovlecel este o reteta delicioasa din bucataria thailandeza.
Curry verde thailandez cu pui, ciuperci si dovlecelDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii