Se spala fructele si se curata de samburi. Se rup in doua si se pun intr-un vas mai mare, acoperite cu 1 kg de zahar si se lasa 10 ore sa stea asa. Se
Se spala fructele si se curata de samburi. Se rup in doua si se pun intr-un vas mai mare, acoperite cu 1 kg de zahar si se lasa 10 ore sa stea asa. Se pune vasul pe foc mic, apoi pe foc mare si se fierbe amestecul doua ore, spumuind din cand in cand. Cand gemul se inchide la culoare se poate stoarce deasupra lui zeama de la o jumatate de lamaie. Se scade in cuptor sau pe flacara mica, pe care s-a pus o tabla groasa. Gemul se pune fierbinte in borcane curate si incalzite in cuptor, care se invelesc in paturi si se lasa asa o zi si o noapte. Se eticheteaza si se pun borcanele in camara, unde se pastreaza la loc uscat si intunecos.
Alte retete de gem:
Gem de zmeura
Gem de visine
Gem de gutui
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponeCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeO prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.
Prajitura cu cireseGulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...
Gulas unguresc cu carne de porcCiorba de burta este preferata mea dintre ciorbe, asa ca m-am gandit sa incerc si eu sa o prepar, nu numai sa o comand la...
Ciorba de burta
Comentarii