Se spala gutuile, se curata, se scot casutele cu samburii si se taie pulpa felii. Feliile se acopera cu apa si se fierb in cratita de dulceata pana s
Se spala gutuile, se curata, se scot casutele cu samburii si se taie pulpa felii. Feliile se acopera cu apa si se fierb in cratita de dulceata pana se zdrobesc. Se strecoara si se paseaza prin sita. Se fierbe piureul la foc mic, amestecand mereu, pana scade tot lichidul.
Se adauga zaharul, migdalele, coaja de lamaie si se pune cratita in cuptor, ca sa fiarba piureul incet, pana cand devine o pasta foarte groasa. Se pune, fierbinte, in borcane.
Se foloseste la prajituri.
Alte retete recomandate:
Dulceata si sirop de capsuni
Dulceata de mere
Dulceata de trandafiri
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii