Gem de mere cu miere

Taie in patru merele decojite si scoate-le miezul. Cantareste 1,25 kg de mere si taie-le cubulete. Pune cubuletele impreuna cu sucul de lamaie, zahar

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pentru 4 sticle de 250 ml:
  • 1
  • 25 kg mere
  • 6-8 linguri suc de lamaie
  • 500 g zahar
  • 2 batoane scortisoara
  • 50 g miere

Mod de preparare

Taie in patru merele decojite si scoate-le miezul. Cantareste 1,25 kg de mere si taie-le cubulete. Pune cubuletele impreuna cu sucul de lamaie, zaharul si scortisoara intr-o cratita si fierbe-le la foc mare in timp ce amesteci continuu. Lasa la fiert timp de 3 minute, dupa care adauga mierea. Toarna gemul imediat in sticlele pregatite si inchide-le ermetic. Intoarce sticlele cu capacul in jos, iar dupa 5 minute intoarce-le inapoi si lasa-le sa se raceasca.

Uns pe paine cu unt sau cu clatite, gemul de mere cu miere va fi un deliciu.

Alte retete recomandate:

Galuste de prune

Dulceata de gutui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori